מיקוד בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/01/2004 | 10:24 | מאת: אורית

שלום, בתי בת 4.5 חודשים. בבדיקה האחרונה בטיפת חלב טענה הרופאה כי נראה לה כי המיקוד בעיני הילדה אינו תקין (הילדה הסבה את עיניה לצעצועים, אך לא התמקדה בעיני הרופאה שפנתה ימינה ושמאלה). רציתי לדעת האם מומלץ/כדאי כבר לפנות לרופא עיניים (הרופאה אמרה כי לדעתה כדאי לפנות בגיל חצי שנה ), ומה כלול בבדיקה זו? בנוסף, 2 העיניים אינן סימטריות בגודלן. הילדה נוטה לסגור את עין שמאל לגמרי ואילו את עין ימין לא לגמרי (באחת מהעינים היא ממצמצת יותר). האם זו תופעה נורמלית ? תודה

28/01/2004 | 23:20 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אורית שלוםף איך לדעתך הילדה עוקבת? יכול מאד להיות שאין בעיה מיוחדת, אך זה מסוג הדברים ששוה לבדוק במקום לדאוג. (אם בדיקת העיניים המלאה כולל תשבורת תקינה, קרוב לודאי שאין בעיה מיוחדת.)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה