פזילה לבת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/01/2004 | 16:52 | מאת: אבא של שחר

בתינ ו שחר בת חמישה חודשים "סובלת" מפזילה בשתי העיניים אך הפזילה איננה קבועה. יש לציין שבבדיקת מי השפיר תרום הלידה נתגלתה מוזייקת לטרנר קלה ביותר. המלצתך? תודה אמא ואבא של שחר

26/01/2004 | 10:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאבא של שחר שלום, לא ניתן להמליץ re על סמך נתונים אלו. כללית: 1- לגבי הקשר לטרנר, האינדיקציות לטיפול בפזילה הן לפי מידת הסיכון להתפתחות לעין עצלה ופגיעה בחיבור הדו עיני, ללא קשר לגורם הפזילה. 2- אם הפזילה אינה קבועה, באופן כללי הפרוגנוזה טובה יותר לשתי הבעיות הנ"ל. צריכה מעקב מסודר על ידי רופא עיניים ילדים שיבקר את זויות הפזילה ואת הראיה והתשבורת לעיתים מזומנות, וינהל את המקרה בהתאם. דר. נוימן

28/01/2004 | 17:21 | מאת: רחל

אין לך מה לדאוג לגבי הפזילה בעיניים משום שלתינוקת בת 5 חודשים עוד לא התפתחו כראוי כל האיברים החיוניים בגופה, ולכן כאשר נולדה התחילה לראות,אז עכשיו העיניים מסתגלות לראיה זה טבעי מאוד ושכיח לגבי כל התינוקות וזה יעבור וגם לגבי התינוקת שלי ככה גם קרה לה, ואחרי 5 חודשים זה עבר לה וגם אני דאגתי כמוך... באמת אין לך מה לדאוג כ"כ אבל אם את כל כך לחוצה עדיף שתלכי מייד לרופא מקווה שנרגעת רחל

28/01/2004 | 21:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרחל שלום, מסוכן להסיק מנסיון שלך לגבי כלל המקרים. נכון מאד שפזילה בזוית משתנה, המופיעה רק מידי פעם, כאשר רוב הזמן התינוק ללא פזילה היא חסרת חשיבות ומהווה שלב נורמלי בהתפתחות החיבור הדו עיני בתינוקות בחדשים הראשונים לחיים. לעומת זאת, פזילה קבועה, כאשר מהלידה התינוק לא משתמש בעין הפוזלת, היא ממצא לא תקין בהחלט, מלווה בהתפתחות דרגה קשה של לקוי ראיה מסוג עין עצלה בעין הפוזלת, ומחייבת אבחון וטיפול בשלב מוקדם אם רוצים למנוע את לקוי הראיה הזה. כך שהמשפט "זה טבעי ושכיח לכל התינוקות" הוא אינו נכון, והדיעה הזו היא אחת הסיבות שאנו לא מצליחים להוריד את שיעור העין העצלה באוכלוסיה מתחת ל4%.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה