פזילה חוזרת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/01/2004 | 23:11 | מאת: אודליה

ביתי, בת ה- 5.5 סובלת מפזילה בעיקר בעין שמאל. הפזילה היא לרוב בשעות הערב. בגיל 4 היא טופלה ע"י כיסוי יום יומי למשך 4 שעות במשך שנה. הטיפול עזר ואכן היתה ירידה בזוית הפזילה. לאחר שנה הפסקנו את הכיסוי. זוית הפזילה כיום חזרה לעצמה. מה עושים? האם שוב יש טעם בכיסוי? כיסוי עין יום יומי פשוט מתיש. תודה רבה מראש.

22/01/2004 | 13:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאודליה שלום, באיזו פזילה מדובר? (פנימה או החוצה?), מה חדות הראיה?

22/01/2004 | 21:34 | מאת: אודליה

שלום דר" נוימן, הפזילה היא החוצה. הראיה טובה מאוד. אין בעית ראיה. תודה

23/01/2004 | 10:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאודליה שלום, לפי התאור, לבתך יש פזילה מסוג של Intremittent Exotropia, או בעברית פזילה החוצה לסירוגין. כ30% המילדים הסובלים מסוג זה של פזילה מסתדרים על ידי טיפול בבסגירות בלבד. אם לאחר זמן הפזילה חוזרת, אין כל כך טעם בנסיון סגירה חוזר, והאופציות הטיפוליות הן בין מעקב בלבד לבין ניתוח פזילה. (בסוג זה של פזילה יש לנו תוצאות ניתוחיות טובות יחסית לסוגי פזילה אחרים). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה