בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/01/2004 | 15:52 | מאת: יעלי

בהנחה שאין משהו חריג - באיזה גיל הכי מוקדם יש ללכת לבדיקת רופא עיניים (מלבד הבדיקה בטיפת חלב)? ועד איזה גיל יש לבצע בדיקות תקופתיות?

21/01/2004 | 08:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעלי שלום, בגיל שנה- בדיקת פזילה ותשבורת (="מספר" המשקפיים). זו הבדיקה החשובה מכולן אם רוצים למנוע התפתחות עין עצלה. (יש ל4% מהאוכלוסיה, והיה ניתן למניעה כמעט בכולם אם היו נבדקים בזמן). בגיל 3 בדיקת ראיה לציורים. ואפשר עוד בדיקה לפני בית הספר, כולל ראיית צבעים (לזכרים) ומיקוד. (זו למעשה הפחות חשובה מהשלוש, כי אם כבר נגרמה עין עצלה, קשה מאד לתקן בגיל זה.)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה