ג׳ל אלכוהול שנכנס לעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/07/2020 | 17:55 | מאת: נינה

שלום , ברצוני לדעת האם גל אלכוהול שנכנס לעיניים ( לא שטפתי מספיק כי הייתי מחוץ לבית ) עלול לגרום לנזק ??

שלום, ג'ל אלכוהול עשוי לגרום לפצע בקרנית - שנקרא ארוזיה. מדובר בקילוף של השכבה החיצונית של הקרנית - פצע כזה כרוך בכאב משמעותי שנמשך שעות. בכל מקרה של כאב משמעותי שלא חולף בשטיפת העין - יש להיבדק אצל רופא עיניים כדי לעקוב אחר הסגירה ולקבל טיפול אנטיביוטי בטיפות עיניים כדי שהפצע לא יזדהם. לרוב ההחלמה מהירה ולאחר שינה של לילה הכאב חולף.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה