צמיחת ריסים בעייתית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/01/2004 | 22:16 | מאת: מיה

שלום, יש לי תינוקת בת 3 חודשים, עם ריסים תחתונים שצומחים כלפי העיניים. הדבר גורם להפרשות רבות ולאי-נוחות. כמה שאלות לי בעניין: האם יש משהו שאני יכולה לעשות בכדי לעזור לה? האם זה עלול חלילה לפגוע בראיה? האם זו בעיה שתלווה אותה לכל החיים? אשמח מאוד לתשובה מהירה, ממיה- אמא חדשה ומודאגת!

20/01/2004 | 09:05 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיה שלום, בעיה לא נדירה, נובע מכך שהעפעף התחתון מעט רפוי, ולכן השוליים "מגולגלים" פנימה. (כלומר- הריסים צומחים במקום הנכון, הבעיה המנח העפעף עצמו) באופן מפתיע, הקרנית של הילדים לא נפגעת מהשפשוף הכרוני של הריסים, יש אומנם גרוי והפרשת יתר, אבל לא נגרמות הצטלקויות וצמיחת כלי דם, כפי שקורה במבוגר במצב זה. הבעיה בדרך כלל חולפת לבד בערך בגיל שנה. ניתן לעזור על ידי הדבקת פלסטר קטן המותח את העפעף ומרחיק את הריסים, וכן על ידי ניתוח למתיחת העפעף. מנסיוני, שניהם מיותרים (ודאי הניתוח) מכיוון שכאמור לא נגרם נזק קבוע והבעיה חולפת לבד. הילדה צריכה להיות במעקב אצל רופא עיניים ילדים המכיר את הבעיה ושיש לו מנורת סדק ניידת בה אפשר לבדוק בקלות את הקרנית כאשר הילדה בידיים של האמא, ואם אכן אין פגיעה בקרנית, פשוט להמתין בסבלנות עד שהבעיה חולפת. (ולהסביר לחותנת ש: "לא, זו לא דלקת מוזנחת, לא צריך טיפות...") דר. נוימן

20/01/2004 | 18:27 | מאת: מיה

ד"ר נוימן, תודה רבה רבה. שיחקת אותה (בעיקר בענייו החותנת...) מיה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה