תינו2 בן 4 חודשים שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/06/2020 | 13:10 | מאת: חן

היי דר התינוקי שלי עם קשר עין קצר ולעיתים מבט בורח הלכתי לרופא עיניים(לא לתינוקות) והוא אמר שיש לו גשר אף רחב epicanthal folds והביא הפניה למומחה עיניים ילדים קראתי קצת באינטנרט הזב וקראתי שיכול להיות קשור לתסמונות חלילה האם זה מצב תקין? ממה זה יכול לנבוע? והאם יתכן הקשר בין זה לבין מיקוד מבט?

חן שלום. יש בשאלה שלך שני נושאים: יצירת קשר עין וכן נושא של בריחת עין/פזילה. מבחינת הראיה: סביב גיל ארבעה חודשים מרבית התינוקות עוקבים ויוצרים קשר עין. במידה ואין עקיבה טובה כדאי לפנות לרופא/ת עיניים ילדים. מבחינת פזילה- לעיתים תינוקות נראים כאילו הם פוזלים פנימה בגלל גשר אף רחב. חלק מבדיקה של מומחה בתחום עיניים ילדים זה הערכה מדוייקת של המצאות פזילה קבועה או סמויה. לאור כל זאת, ממליצה על בדיקת עיניים מלאה ומותאמת לגיל אצל מומחה בתחום עיניים ילדים בהתאם להפניה שקיבלת מרופא העיניים שלך.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה