דלקת עיניים לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/06/2020 | 08:39 | מאת: ספיר

שלום. תינוקת בת 8 שבועות עם דלקות עיניים כמעט מאז שנולדה. רופא עיניים נתן ofloxacin לשבועיים הילדה הגיבה לטיפול וההפרשות נעלמו. אחרי 3 ימים התחילו לחזור שוב. נתן עכשיו לקרומיצין ל3 שבועות אבל ההפרשות רק מתגברות ואני לא רואה שיפור. בשיחה איתו אמר להמשיך שבועיעם ושאין מה לעשות בינתיים. האם זה נכון להמשיך לתת אנטיביוטיקה שלא עוזרת במקום להמשיך האחת שעזרה? האם זה בסדר לחזור לאופלוקסין לסבב טיפול נוסף במקום?

ספיר מזל טוב. ישנן שתי אפשרויות סבירות: יתכן ואכן מדובר בדלקת- אם יש דלקת עינים בגיל כה צעיר- זה מתבטא בעיניים אדומות והפרשות- יש לטפל אנטיביוטית ולעיתים לעבור בירור לזיהום שנרכש בתעלת הלידה. אפשרות נוספת היא שמדובר בחסימת דרכי דמעות שגורמת להצטברות הפרשה ללא עיניים אדומות .במקרה כזה צריך ללמוד לבצע מסאג'ים ולרוב אין צורך באנטיביוטיקה אלא בהחמרה. מומלץ לגשת לרופא מומחה ברפואת עיניים ילדים ע"מ לאבחן כראוי. כדאי לא לנקות את העיניים מהפרשות לפני הפניה לרופא.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה