צילינדר נמוך בעין אחת לבת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/06/2020 | 09:56 | מאת: אורית

שלום. ביתי בת שנתיים, בבדיקת עיניים שגרתית נמצא בעין אחת צילינדר +0.5 בציר 90. עם מספר +1.5. העין השניה רק מספר +1.5 ללא צילינדר. הרופאה אמרה שאין לזה כל משמעות ושהבדיקה תקינה לחלוטין. מה זה אומר צילינדר 0.5 בעין אחת? האם הראיה פחות טובה? האם זה יכול להשתפר? מה המשמעות של זה? תודה

אורית שלום. מרשם של +1.50 בכל עין הוא תקין לגיל שנתיים. צילינדר / אסטיגמציה קלים כמו במקרה של ביתך נפוצים באוכלוסיה ואין להם משמעות אופטית. אם יש צילינדר גדול בשתי העיניים או פער משמעותי בין העינים (למשל בעין אחת יש צילינדר משמעותי ובעין שניה אין) אז נדרשת התייחסות ספציפית (משקפים למשל). במקרה שלכם אין סיבה מיוחדת לדאגה. כדאי לחזור על בדיקה בגיל שלוש. בברכה,

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה