תרסיס אלכוהול לחיטוי בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/06/2020 | 21:50 | מאת: מאיה

שלום רב. לעיתים בתקופת הקורונה אני מחטאת את הידיים עם ספריי של אלכוהול (70%) קרה לי הערב שישר אחרי שחיטאתי את הידיים שפשפתי את העין קלות עם היד. אני לא זוכרת בוודאות אבל טיפה שרף אז שיערתי שזה מה שקרה. בכל אופן אני חושבת שזה קורה לי לפעמים כי אני מחטא המון את הידיים ואז נוגעת בעין, האם יכול להיגרם כתוצאה מכך פגיעה בעין?

מאיה שלום, ספריי אלכוהול עשוי לגרום לפגיעה בשכבת הקרנית - שזו השכבה הקדמית והשקופה בעין. פציעה בקרנית לרוב מלווה בכאב משמעותי ומצריכה מעקב רפואי לוודא החלמה מלאה ותקינה כמו גם טיפול אנטיביוטי בטיפות עיניים כדי למנוע מזיהום של הפצע. קרוב לוודאי שאם היתה צריבה קלה שחלפה לבד- לא נגרם נזק כזה. הדבר הנכון לעשות כשנכנס חומר זר לעין- זה לשטוף עם הרבה מיים. אם העין כואבת ואדומה למרות השטיפה- יש לפנות לרופא עיניים.

02/06/2020 | 09:55 | מאת: מאיה

גם מה שתיארתי יכול לגרום לפגיעה שכזו? כי לא מדובר על התזה ישירה לתור העין, אלא על מגע מהיד שנגעה בעין..

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה