נתוח פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/01/2004 | 23:16 | מאת: כרמית

דר' נוימן שלום, לפני חמישה שבועות עברתי נתוח פזילה בשתי העיניים. הייתה לי פזילה בעין ימין בלבד אך הרופא יעץ לנתח את שתי העיניים ולא די בכך, בעין שמאל שהיא הבריאה כביכול נגעו לי בשני שרירים לעומת שריר אחד בלבד בעין ימין. בימים הראשונים שלאחר הנתוח התקשתי לראות ונלחצתי נורא, היום חמישה שבועות לאחר הנתוח ראייתי השתפרה אך לא חזרה להיות כמקודם. קשה לי לקרוא תרגום מהטלויזיה, קשה לי לראות כתוביות במרחק של 100-150 מטר .בביקורת האחרונה אצל הרופא המטפל נאמר לי שהיה לי חצי מספר עוד קודם לנתוח וייתכן שעכשיו זה "יצא החוצה".בכל מקרה אם אצטרך להרכיב משקפים זה יהיה רק בעוד חצי שנה כאשר העין תתמקם ותהיה תוצאה סופית.האם מצב זה ילך וישתפר או שלא יהיה מנוס מהרכבת משקפיים בעתיד?האם זהו תהליך החלמה תקין? קודם לכן ראיתי מצויין גם ממרחק של קילומטר, האם יכול להיות שהסיבה לראיה מטושטשת זה כתוצאה מטיפול בטיפות עיניים תקופה ממושכת?לפני הנתוח בעת התיעצות נאמר לי שזהו נתוח פשוט מה שבדיעבר לא נראה כל כך פשוט... אודה על תשובתך. בברכה, כרמית

17/01/2004 | 21:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לכרמית שלום, לגבי מספר השרירים שנותחו, קשה לי להתייחס מבלי לדעת בדיוק את זויות הפזילה בכיווני המבט השונים לפני הנתוח. כללית, לא נדיר שמנתחים גם את העין שלא פוזלת. לעיתים יש שנוי בתשבורת (="מספר" המשקפיים), לאחר נתוח פזילה- בעיקר אסטיגמטיזם. ברוב המקרים חולף עם הזמן, לא תמיד. אם זה מאד מפריע לך, אין סיבה לא להתקין משקפיים זמניים, אותם תרכיבי בקולנוע, נהיגה וכדומה. דר. נוימן.

17/01/2004 | 21:59 | מאת: כרמית

דר' נוימן שלום, ראשית אני מודה על תשובתך, מקווה שאכן זה ילך וישתפר וראייתי תחזור לקדמותה. לגבי הרכבת משקפיים באופן זמני, האם דבר זה לא יפגע בחזרה הדרגתית לראיה תקינה? תודה, כרמית

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה