עדשות מגע

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/01/2004 | 20:35 | מאת: אורית

יש לי מספר שאלות: בתי בת 14, מרכיבה משקפיים מגיל 10 (מספר 3). הילדה מעונינת לעשות עדשות מגע. קודם כל האם מומלץ לעשות עדשות? איך אני יכולה לדעת היכן כדאי לעשות את העדשות? ברצוני לציין שיש לה עיניים כחולות ולטענת אבא שלה יש בעיה להרכיב עדשות עם עיניים כחולות. (הוא ניסה בעבר להרכיב עדשות ולא הצליח להסתגל). האם יש אכן בעיה של הסתגלות בגלל עיניים כחולות? תודה מראש לתשובות.

17/01/2004 | 21:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורית שלום, ניתן להרכיב עדשות מגע בכל גיל, ודאי בגיל 14. מומלץ פחות האשר משקפיים, מכיוון שעם עדשות ייתכנו סיבוכים שלא קיימים במשקפיים (כגון זיהומי קרנית), אך אלו נדירים מאד ואין סיבה שיקרו אם הילדה תקפיד על הוראות השימוש הנכון בעדשות. כדאי להתאים את העדשות אצל אופטומטריסט המתמחה במיוחד בעדשות מגע. אין כל קשר בין צבע העיניים ובין היכולת לשאת עדשות מגע. (אין בשוודיה פחות מרכיבי עדשות מגע מאשר בישראל). בכלל כל הקטע של "עיניים כחולות חולניות יותר" הוא לא קשור למציאות. (נובע אולי מהקישור של עיניים אלבינוטיות ולקוי ראיה, אך שם מדובר בפתולוגיה ספציפית.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה