טווח ראיה והתייחסות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/01/2004 | 13:11 | מאת: אמא מודאגת

ד"ר שלום, אני מקווה שתוכל לעזור לדאגתי. בני בן 3 חודשים + שבוע, בשבועות הראשונים היינו מדברים אליו כשהוא על הידיים שלנו במאונך(עומד) הוא היה מסתכל אלינו ישר זאת אומרת פנים מול פנים ומגיב ועוקב בעיניו ועובר אפילו את קו האמצע בעינו מגיל מאוד צעיר (3 שבועות). היום מס' שבועות אחרי הוא לא עושה זאת. הוא לא מסוגל להסתכל אלינו/ בפנינו, רק כשאנחנו עומדים בצדדיו, זאת אומרת להסתכל ישר הוא לא יכול כשהוא על ידינו. אך כשאנחנו מחתלים אותו או שמניחים אותו בלול או סל קל הוא ערני ומפטפט אלינו, עוקב היטב במבטיו תוך הטיית ראשו לכל צד/כיוון, ואף מסתכל בפניי ישר, כשאני מתקרבת למשחק אף אל אף וצוחק. אז מדוע כשהוא על הידיים הוא לא מסתכל על פניי ישר (מרחק 20 ס"מ בערך) שלא נדבר על משחק אף אל אף ומזיז את ראשו לצדדים כל פעם שאני מסובבת את ראשו אליי? האם זה בעית ראיה בתנוחה זו? האם זה תקין? האם בגיל קטן חודש וחצי הוא יכל והיום לא כי הוא גדל? מה עושים? אני מודאגת שזה לא בעית תקשורת או ראיה? אני מודה לך על התשובה אמא מודאגת

16/01/2004 | 09:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, מתוך התאור שלך לא נראה לי שיש בעיה משמעות. הפשוט ביותר שתביאי אותו לבדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת. אם בדיקת העיניים תקינה לחלוטין, לא נמצא בעיה בתנועות העיניים, עצבי הראיה תקינים ואין בעיית משקפיים, קרוב לודאי שהכל תקין ומספיק מעקב בלבד.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה