אישונים לא שווים אצל תינוק בתנוחה מסויימת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/12/2019 | 15:14 | מאת: מעיין

תינוק בן 4 חודשים עם נטייה לצד ימין. בטיפול עם פיזתורפיסטית, כיום מצליח לסובב ראש שמאל (לא הצד המועדף ולפרק זמן קצר) וזה נראה כאילו העיניים קצת לא מפוקסות בצד הזה, כאילו קשה לו יותר להתפקס והאישון של עין ימין (הצד שיותר קשה לו להסתובב) יותר גדול מהאישון של עין שמאל- לא בצורה דרמטית, אבל זה קורה רק בצד הזה בתנוחה הזאת. האם מצב זה מדאיג?

10/12/2019 | 20:43 | מאת: מעיין

שמתי לב שוב כי ההבדל מתחיל כשהוא באמצע ולצד שמאל, לצד שיותר קשה לו להסתובב (נוטה תמיד לצד ימין).

18/12/2019 | 09:31 | מאת: ד"ר פרילינג

שלום רב יתכן והשינוי בתנוחה גורם לזוית שונה של האור בכל מקרה ההשוואה של גודל האישונים צריכה להיות בתנוחת ראש ישרה בברכה ד"ר פרילינג

24/12/2019 | 17:02 | מאת: מעיין

הוא פוזל בצד הזה רק. זה הגיוני ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה