וריד בולט שהתפתח לעין נפוחה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/01/2004 | 23:30 | מאת: ישי

שלום רב, בני נולד לפני תשעה ימים. ראו די בבירור שיש לי וריד בולט מתחת לעפעף. רופא עיניים בדק אותו ואמר שזה "לא קשור אליו" אלא ל- "פלסטיקה של העפעפיים" או "פלסטיקה של אף-אוזן-גרון". לא הספקנו להמשיך הלאה בהפניות, והחל מאתמול הוא סובל מנפיחות באותו עפעף (העין שליש עצומה). יש הפרשה קלה מאד, אין שום אדמומיות בעין. רופאת הילדים נתנה לו משחה - סינטומיצין. מה זה נראה לך? המון תודה מראש, ישי

14/01/2004 | 10:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לישי שלום, אם מדובר בגוש כחלחל בפינה הפנימית של העפעף התחתון, ייתכן ומדובר בבעיה מולדת בדרכי הדמעות הנקראת "דקריוציסטוצלה" (לא חשוב השם, רופאים אוהבים שמות מסובכים לדברים פשוטים...), שבה יש חסימה תחתונה בדרכי הדמעות (שזה שכיח) אבל גם חסימה עליונה שלא מאפשרת לתוכן להתנקז חזרה אל העין, וכך נוצר "כיס" מלא נוזל הנראה מבעד לעור כגוש או מלאות בגון כחול אדמדם. שווה בדיקה אצל רופא עיניים לילדים. היכן בארץ אתם גרים?

14/01/2004 | 17:30 | מאת: ישי

תודה לך. זו אכן הבעייה ... מאחר שהעין התנפחה הגענו בסופו של יום למחלקת עיניים בתל השומר. זו אכן הבעייה (כפי שאבחנת) אלא שהמדובר בחסימה מלאה (ולא חלקית, כפי שיש לרוב). ניתן מוקסיפן כאנטיביוטיקה ונקבע תור לשבוע הבא לביצוע פעולה כירורגית מתקנת. שוב תודה, ישי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה