עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/01/2004 | 21:42 | מאת: יעל

לד"ר נוימן בתי בת ה-5 אובחנה עם עין אחת תקינה ואחת עצלה במספר של 4+בגיל 3.5 . דרך הטיפול היית סגירת העין הטובה למשך תקופה לא קטנה ואח"כ מידי פעם. המספר ירד ך- 3.5 +. 1. האם אין צורך גם באימונים מיוחדים לעין על מנת לשפר את המצב? 2. האם יש סיכוי כי הבעיה תעלם לחלוטין? תודה יעל

14/01/2004 | 09:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, תלוי עד כמה ירודה הראיה בעין העצלה ומאיזה גיל הבעיה קיימת. אני מניח שבנוסף לסגירות היא מרכיבה משקפיים באופן קבוע. שוב מראה כמה חבל שלא בודקים את כל הילדים בגיל שנה כדי לזהות את המקרים האלו (4% מהאוכלוסיה) לפני שהם מפתחים את העין העצלה. (האם בעקבות הנסיון שלך את שולחת את כל התינוקות שאת מכירה בגיל זה לבדיקה מונעת?) דר. נוימן.

15/01/2004 | 09:27 | מאת: יעל

ד"ר נוימן שלום, בודאי שבתי מרכיבה משקפיים באופן קבוע, אך מעבר לכך אין ביכולתי לדעת את כמה ראיתה ירודה. שאלתי האם יש אי אלו תרגילים שאנו יכולים לתרגל איתה על מנת לשפר את המצב והאם יש סיכוי שהמצב ישתפר? תודה יעל

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה