שינוי מתקדם בצבע העין ילד בן 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/10/2019 | 11:09 | מאת: טל

ד"ר פרילינג שלום, יש לי ילד בן 3.5. נולד עם עיניים כחולות, שצבען התחלף לחום כשהיה תינוק. לפני כ 9 חודשים שמתי לב שבעין אחת רבע עין הפך לכחול. נבדק אצל רופא עיניים עם טיפות מרחיבות. לצערי,עדיין אינו מדבר, לכן לא בוצעה בדיקת רופא, הכוללת תשאול ילד. לפני כ3 חודשים עבר גם בדיקת אורטופטיקה(לאור חשד לפזילה "שלא נראית לעין") ונמצאה תקינה. שמתי לב שהקטע הכחול בעין גדל ועכשיו כבר מהווה כמעט חצי עין. האם זה מסוכן? האם יש,לבצע בדיקות נוספות? תודה מראש טל

19/10/2019 | 06:25 | מאת: ד"ר פרילינג

שלום רב בשלב זה הייתי מפנה אותו לבדיקה על מנת לתעד את גודל השינוי בצבע .ולבצע עוד בדיקות נוספות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה