מספר פלוס לילד בן 12

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/08/2019 | 22:30 | מאת: מאיה

שלום רב ד"ר, בננו בן ה-12 נפל מהאופניים ושבר את היד, בגלל שגם קיבל מכה בראש אז במיון החליטו לבדוק את העיניים שלו. בבדיקה התגלה מספר פלוס 3.75 בעין אחת בלבד. בבדיקה אצל רופא עיניים לילדים שבועיים לאחר מכן, מצאו מספר קצת יותר גבוה וגם מספר קטן בעין השניה. נאמר לנו שאין עין עצלה, אבל הוא חייב להרכיב משקפיים. העניין הוא, שלילד מצידו אין ואף פעם לא היו שום תלונות על ראיה, הוא טוען שרואה מצויין גם לרחוק גם לקרוב, גם בבית הספר הוא תלמיד טוב ולא מתלונן על מאמץ בראיה, וכמובן שבנסיבות אלו הוא לא מסכים למשקפיים ולא מבין בכלל בשביל מה. מעולם לא ראיתי אצלו פזילה או ביטוי אחר של הפרעת ראיה. אני בעצמי מרכיבה משקפיים עם מספר פלוס מגיל קטן, אבל אצלי ללא משקפיים הייתה פזילה וראייה מטושטשת. גם כיום אם אני בלי משקפיים אני צריכה להתאמץ חזק כדי לראות ברור. אז כיצד יתכן שיהיו לילד מספר כזה די גבוה ובכלל ללא תסמינים? והאם באמת הוא חייב משקפיים או שאפשר לוותר לו על זה?

28/08/2019 | 19:06 | מאת: ד"ר פרילינג

שלום רב אז ראשית זה יתכן כיון שמשתמש בעין עם המספר היותר נמוך. לגבי מתן המלצות לא ניתן לתת ללא בדיקה של הילד צר לי בברכה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה