צילינדר לתינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/08/2019 | 09:55 | מאת: רותם

שלום ד"ר היינו אצל רופאה לבדיקה שגרתית בבתי והיא גילתה צילינדר של 2 ו 2.25 בכל עין. (צירפתי תוצאות בדיקה) הרופאה אמרה שזה מספר גבולי לעין עצלה והמליצה לחזור לבדיקה נוספת בעוד כעשרה חודשים גם לי וגם לבעלי יש משקפיים מגיל העשרה. מה דעתך? האם צילינדר כזה יכול להעלם? לרדת? מה המשמעות של זה במידה ונשאר ככה או גדל? משקפיים או פתרון אחר? ומתי כדאי לערוך בדיקה נוספת? תודה מראש

01/08/2019 | 12:30 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלום רב בדרך כלל צילינדר אינו נעלם. אבל בגיל כה רך אין מקום לתת צילינדר בדרגה שציינת לדעתי ניתן לעקוב בין חצי שנה ל9 חודשים ולהחליט בהתאם בברכה ד"ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה