פער בין חוות דעת - אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/07/2019 | 23:20 | מאת: נועה

היי. הייתי עם הבת שלי בת שנה וחצי אצל שני מומחי עיניים ופזילה. אחד נתן מרשם 7+ ו 8+ ( צילינדר 1.5 בכל עין) - בדיקה על ידי הרחבת אישונים ומכשיר. שני נתן מרשם +7 בשתי העיניים ( צילינדר 1.5 בכל עין) . בדיקה על ידי הרחבת אישונים ואחכ בדיקה ידנית. עשינו את המרשם של הראשון כי היינו אצלו כמה חודשים קודם . השאלה - מה אני אמורה לעשות? איזה מרשם יהיה בעל "הנזק הקטן " ביותר אם מישהו מהרופאים טועה? מאד מדאיג אותי שאצל אחד נמצא פער בין העיניים ובשני אין פער כלל. איך זה יכול להיות? אשמח לכל הכוונה

13/07/2019 | 18:35 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב יתכן והשוני נובע מהגישה לתת מספר אחד יותר נמוך .ובכל מקרה בגיל הזה עדין המספרים יכולים להשתנות ולכן יתכן ובבדיקה הבאה הממצאים יהיו שונים . ולכן לדעתי הייתי משאירה את המשקפים שכבר ניתנו בהצלחה ד"ר פרילינג

13/07/2019 | 23:15 | מאת: נועה

היי, מחדדת את השאלה . מומחה אחד טען שיש פער של מספר אחד בין העיניים . ומומחה אחר אמר שאין פער במספרים בין העיניים. כרגע היא עם המרשם עם הפער במספרים ( מספר 1 ) בין העיניים. בסיטואציה הזו איפה "מחיר הטעות" הוא קטן יותר ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה