רוחק ראייה פלוס ארבע לתינוקת בת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/06/2019 | 19:58 | מאת: שירלי

היי ד״ר יקרה, הבת שלי בת שנתיים, במעקב מגיל עשרה חודשים עקב בדיקות הסקר השגרתיות בטיפת חלב ומשם עברנו לרופאת עיניים ילדים מומחית שעושה הרחבת אישונים. אין לה פזילה. אין לה עין עצלה. אין משהו שרואים שמפריע לה לראות, ההפך הנכון, רואה מעולה. בהרחבת אישונים לפני שנה בגיל שנה היה לה 3.5 פלוס ו3.75 פלוס. לאחר חצי שנה מעקב ללא הרחבת אישונים רק ראו שמגיבה טוב ואין פזילה. לאחר חצי שנה נוספת-גיל שנתיים הרחבת אישונים מראה פלוס 4 בשתי העיניים. אין פזילה או בעיות נוספות ואם לא הבדיקות לא היינו יודעים כי לא מפריע לילדה. כרגע לא נתנו משקפיים. האם תקין? האם יש סיכוי שבהמשך ירדו המספרים ולא תזדקק למשקפיים או שמגיל שנתיים כבר אין סיכוי שירד מארבע? ממש אשמח לכל דעה או עצה. תודה מראש, אמא מיואשת

25/06/2019 | 06:23 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלום רב בגיל שנתיים פלוס 4 אכן זה הגבול העליון של הנורמה אבל בהחלט יתכן והמספר עוד ירד כרגע מלבד מעקב אין צורך במשהו נוסף בברכה ד"ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה