בדיקת עיניים ידנית מול מכשיר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/06/2019 | 15:36 | מאת: טלי

היי. לביתי התינוקת מספר גבוה בשתי העיניים בפלוסים. בתחילה נעשתה לה בדיקת עיניים גם בצורה ידנית וגם עם מכשיר. אולם ביתר המעקבים נעשו לה בדיקות עיניים רק עם המכשיר. לאחרונה גם החלה לפזול מעט פנימה בעין עם המספר הגבוה יותר. שאלותיי: איזו בדיקה מהינה ומדוייקת יותר? ידנית או עם המכשיר? האם יכולות להיות סטיות במכשיר? מה המשמעות של הפזילה פנימה? האם זה בהכרח קשור לעין עצלה? יש לי תחושה ( לא מבוססת כמובן) שהמספר שלה לא ככ מדוייק. מה עלי לעשות? ושאלה אחרונה לפי בדיקת המכשיר יש פער של 1.5 מספרים בין העיניים אולם המרשם שקיבלה הוא ספער של מספר אחד. האם זה משמעותי?

10/06/2019 | 06:08 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלום רב יתבן וקיים פער של כחצי מספר בין הבדיקה הידנית למכשיר במידה וקיים ספק ניתן שוב לבצע את 2 הבדיקות. פער של חצי מספר במרשם אינו בעל משמעות גם לאור העובדה שכעבור מספר חודשים המספר ישתנה שוב בברכה ד"ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה