צילנידר בילד בן 3 -חוות דעת שונות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/05/2019 | 21:36 | מאת: נדיה

שלום.מגיל שנה אני במעקב עם בני בשל צילינדר בעין שמאל..הרופא טען גם בבדיקה בגיל שנה וגם בבדיקה בגיל שנתיים שאין מה לעשות כרגע ורק לעקוב. היום ביצענו בדיקה של גיל 3 אצל רופא אחר שבכלל טען שהצילינדר הוא בעין ימין והילד חייב משקפיים למניעת עין עצלה. השאלה-מה עושים במקרה כזה של חוות דעת שונות? אמנם עברה שנה אך 1 אבחן בימין והשני בשמאל. כמו כן , האם צילינדר יכול להעלם מעצמו עם השנים? תודה

23/05/2019 | 10:55 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלום רב ראשית תלוי מה חדות הראיה בעין הזו אם חדות ראיה טובה הרי שאין הכרח לתת תיקון ודבר שני מה מידת הצילינדר בברכה ד"ר פרילינג

23/05/2019 | 11:13 | מאת: עדי

בעין שמאל אין מספר ואין צילינדר. בעין ימין מספר 1 וצילינדר מינוס 1. לדברי הרופא- מטרת המשקפיים היא לתיקון עיבוד התמונה במח ו למניעת עין עצלה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה