הצטברות נוזלים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/12/2003 | 16:33 | מאת: ענת

לבני בן 4.5 התגלה הצטברות נוזלים בין מעטפות עצב הראייה . לפיכך מסתבר , יש לו לחץ מוגבר בתוך הראש . הומלץ לבצע ניקור מותני כדי למדוד את כמות הנוזלים . עלי לציין שראייתו תקינה , ואינו מתלונן . הכל נתגלה במקריות רבה . אודה לך אם תסביר לי בבקשה , מה הסיבה להצטברות הנוזלים , מה דרגת הסיכון , ההשלכות וכמובן פיתרון לבעייה . אני מאד בלחץ . תודה . ענת

31/12/2003 | 20:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענת שלום, את צריכה להפנות את השאלה לנאורולוג ילדים או לרופא ילדים העוסק בתחום. במצב של בצקת של עצבי הראיה כתוצאה מלחץ תוך מוחי מוגבר אין מחלת עיניים ראשונית. העין משמשת רק כ"חלון" דרכו ניתן "להציץ" על ראש עצב הראיה, ואם הוא בצקתי- לבצע בירור כפי שנעשה אצלכם, ובהמשך ניתן על ידי בדיקה זו לעקוב אחר ירידת הבצקת כבטוי להצלחת הטיפול. מי מנהל את הבירור של הילד? האם נאורולוג ילדים מעורב בבירור? האם נעשה MRI המכוון למח ולארובות העיניים? את מוזמנת להתקשר אלי ל 676644-068 בעניין זה. דר. נוימן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה