בדיקת עניים ראשונית?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/12/2003 | 09:30 | מאת: סיגל

מתי נהוג לקחת תינוקות לבדיקת עניים או פזילה? בני בן שנה ו 8 חודשים בגיל חודשיים נאמר לנו שכנראה יש לו פזילה עד היום לא היינו בבדיקה האם הגיע הזמן?

29/12/2003 | 11:50 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגל שלום, כל ילד, (גם אם אין חשד לפזילה) צריך לעבור בגיל שנה לערך בדיקת עיניים מלאה כולל מתן טיפות הרחבה וקביעת הצורך במשקפיים, אם יש כזה. רק כך אפשר לאתר בזמן את אותם 4% מהאוכלוסיה הסובלים מלקוי ראיה חד צדדי מלידה (בדר"כ בעיית משקפיים או פזילה), שאם לא יאובחנו ויטופל בזמן, (גיל שנה עד 3 לכל המאוחר) יפתחו עין עצלה ולא ניתן יהיה לשפר את הראיה העין זו מאוחר יותר. אחד מכל 25 אנשים באוכלוסיה סובל מלקוי ראיה חד צדדי כל ימי חייו רק משום שלא אובחן וטופל בזמן. דר. נוימן

30/12/2003 | 09:36 | מאת: סיגל

תודה

15/02/2004 | 17:01 | מאת: זןהר

שלום, שמי זוהר ,אב לילד בגיל 1.9 . היום עברנו בדיקת עניים 1 והובחן כי יש לנו בעיית סיגמינטציה ( קוצר ראיה ?) ? מה ההגדרה המלאה והאם יש צורך בטיפול מסויים תודה מראש . זוהר

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה