ראיה כפולה עם פזילה נסתרת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/04/2019 | 16:55 | מאת: Chen

אני בת 22 אני מרכיבה משקפיים בערך מגיל 9, לפני כשנתיים בערך התחילה לי ירידה בחדות הראיה, בבדיקה אצל אופטמטריסט קבע כי המידה לא עלתה והפנה אותי לבירור נוסף מול רופא עיניים, בבדיקה מקיפה אצל רופא העניים הכל היה תקין וכשהמשכתי להתלונן על הבעיה הפנו אותי לבדיקת שדה ראיה שיצאה תקינה. הייתי לי תקופה מאוד עמוסה לימודים עבודה וכדו׳ אז התעלמתי והמשכתי בשגרה. לפני כשנה בערך התחילה לי ראיה כפולה זה היה קורה לי כמה פעמים בחודש, אבל ייחסתי את זה לעייפות כי זה היה קורה לי בעיקר בערב כשהייתי מאוד עייפה. כשהראיה כפולה התחילה להיות יותר תכופה וחלה החמרה במצב ניגשתי שוב פעם לרופא העיניים ועברתי עוד סידרת בדיקות מקיפה שכללה בדיקה אצל מומחה לפזילה אורתופיסט וכן אצל נוירולוג, במהלך הבדיקות אובחנה אצלי פזילה סמויה אשר לדברי הרופאים מסבירה את כפל הראיה. הופנתי לבדיקות CT וMRI אשר יצאו ללא כל ממצא חריג. הוסבר לי כי אין אפשרות לעשות תרגילי עיניים לשיפור המצב כי הם לא יעזרו במקרה שלי, הפנו אותי להתאמת משקפיים עם פריזמות, אך האופטומטריסט שלל גם את אופציית הפריזמות מכיוון שמצא אצלי מידה של 10 פריזמות. הוא אמר כי זה גבוה מידי ולא אפשרי להתחיל עם מידה כזאת ואמר כי אני צריכה לפנות לכיוון של ניתוח רופא עיניים נוסף שהייתי אצלו אח״כ ליעוץ, אמר אחרי ששטחתי לפניו את המקרה כי הבעיה שלי לא ניתנת לתיקון ע״י ניתוח מכיוון שהראיה הכפולה היא בעיקר לרחוק ואילו לקרוב זה לא באותה רמה (יש לציין כי בחודשים האחרונים גם הראיה לקרוב החמירה ואני מאוד מתקשה בקריאה למקורב ומאבד פוקוס כל הזמן אך זה לא באותו רמת כפילות של רחוק) כרגע הוא לא רואה פיתרון וציין כי המקרה מאוד חריג ובמיוחד לגילי, אני מאוד מבולבלת ובעיקר סובלת,הראיה כפולה בשני חודשים האחרונים היא תמידית, כל היום. מהבוקר עד הערב מלווה בכאבי ראש ולחץ בעיניים, דקירות בכל איזור העיניים, סינוור מטורף בשמש, כאבים בהזזת העיניים עד כדי כך שבשביל להסתכל לצדדים אני חייב להזיז את הראש בכדי להימנע מכאב חד בעין. אינלי מושג מה לעשות ולאן לפנות מכיוון שכל רופא אומר לי משהו אחר. אני חייבת עצה וכיוון של טיפול כי כרגע המצב בלתי נסבל וכל החיים שלי נעצרו, לימודים, עבודה וכדו׳

06/04/2019 | 21:07 | מאת: ד"ר פרילינג

שלום רב תקבעי תור ונבדוק קשה לי לתת הערכה על מי מה שנאמר ע"י אחרים בברכה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה