עין עצלה בפעוט בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/03/2019 | 21:14 | מאת: נדב

שלום ד"ר פרילינג, בעקבות היסטוריה משפחתית של עיניים עצלות שגם אני בעצמי סובל מעין עצלה, דאגתי לעקוב אחרי הראייה של הבן שלי שכיום הוא בן 2.5. בבדיקה אצל רופאת ילדים לפני כשבועיים (הכוללת הרחבת אישונים) התגלה שיש הפרש גדול בין העיניים: עין שמאל +5.75 ועין ימין +4. בעקבות כך נתנה הרופאה מרשם למשקפיים: עין שמאל +3.75 ואין ימין +2. ללא צילינדר בשתי העיניים. הרופאה גם אמרה שנהוג לתת מספר לתיקון חלקי בלבד (ולא שאלתי למה). שאלותי הן: 1. מה הסיבה שנותנים תיקון חלקי בלבד? אם כבר מרכיבים משקפיים אז למה לא לתקן את הראיה באופן מלא? 2. למיטב הבנתי, המספר שהיא נתנה אמור "לאזן" את שתי העיניים: כל עין "נשארת" עם +2, כך שלא יווצר מצב שהמוח באופן קבוע יתעלם מאחת העיניים ואז תתפתח עין עצלה. באותה מידה היא יכלה לתת +1.75 לעין שמאל ו-0 לעין ימין, וישנן עוד הרבה אפשרויות שהיו "מאזנות" את העיניים. אז אם כבר עושים תיקון חלקי איך בוחרים בכמה לתקן? 3. פרט להרכבת משקפיים, מה עוד ניתן לעשות כדי למנוע התפתחות של עין עצלה? תודה, נדב

12/03/2019 | 11:21 | מאת: ד"ר פרילינג

שלום רב במיקרים של רוחק ראיה גבוה אשר בהם אין גם פזילה נהוג להוריד חלק מהפלוס ולא תת את כולו. לאחר מספר חודשים נבדקת הראיה שוב ועושים התאמות בהתאם לחדות הראיה שמתקבלת בברכה ד"ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה