פזילה וצלינדר ילד בן 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/01/2019 | 23:30 | מאת: לימור

שלום, מבדיקה אצל רופאת עניים לבני בן ה 3 התקבלו הממצאים: פזילה (לא קבועה) של עין שבורחת החוצה ב 2 העניים (ישנה עין שיותר פוזלת). ימין- sph מינוס 0.5, צלינדר מינוס 1.75, axi 90. שמאל- sph מינוס 0.5, צלינדר מינוס 1.5, axi 90. המלצה - משקפיים בכל שעות הערות. שאלתינו- האם כדאי ללכת לחוות דעת שניה, האם באמת יש צורך במשקפיים? מה ההשלכות אם נתעכב עם המשקפיים? האם יש סיכוי לעין עצלה? עד כמה פזילה כרגע יכוולה להשפיע על היום יום ?האם הוא רואה מטושטש? כמה זה מפריע? הבנו שמשקפיים יכולים לתקן פזילה אך לא צלינד. האם יצטרך משקפיים לכל ימיו? תודה מראש!

01/02/2019 | 00:44 | מאת: שכחתי לצין לגבי חדות הראיה

שכחתי לציין חדות ראיה 6/20. מצוינת רק ליד עין ימין. בבדיקה מול ציורים התבקש לענות על צורות שרואה (2 עניים פקוחות) ואני בכלל לא בטוחה שמכיר את הצורות שהוצגו. האם רק לפי זה נבדקו ממצאי חדות הראיה או שבהרחבת האישונים יש בדיקה שמאמתת את חדות הראיה. אני מנסה להבין עד מה התוצאה אמינה ואיך זה משפיע על ההחלטה לגבי המשקפיים. תודה

01/02/2019 | 00:45 | מאת: לימור

כחתי לציין חדות ראיה 6/20. מצוינת רק ליד עין ימין. בבדיקה מול ציורים התבקש לענות על צורות שרואה (2 עניים פקוחות) ואני בכלל לא בטוחה שמכיר את הצורות שהוצגו. האם רק לפי זה נבדקו ממצאי חדות הראיה או שבהרחבת האישונים יש בדיקה שמאמתת את חדות הראיה. אני מנסה להבין עד מה התוצאה אמינה ואיך זה משפיע על ההחלטה לגבי המשקפיים. תודה

01/02/2019 | 19:51 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

הבדיקה שמאמתת את חדות הראיה הינה הבדיקה בהרחבת האישונים. שהרי ילדים קטנים יותר שאינם עונים על צורות זאת הבדיקה שעל פיה קובעים את המספר במשקפים. בברכה ד"ר פרילינג

01/02/2019 | 20:04 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלום רב בצילינדר המצוין יש מקום למתן משקפים. נכון הצילינדר לא מתקן פזילה אבל הראיה תהיה חדה יותר.ויתכן ותהיה השפעה על זוית הפזילה.בכל מצב יצטרך להיות במעקב הן בשל הפזילה והן בשל הראיה בברכה ד"ר פרילינג

04/02/2019 | 16:26 | מאת: לימור

תודה . האם זה אומר שהוא רואה ממש מטושטש כי חדות הראיה היא 6/20? אם כך מה הכוונה במספר 0.5? כי בשביל מספר זה נשמע נמוך? האם המספר של המשקפיים הוא מספר הצלינדר פלוס ה 0.5? אודה להסברים

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה