עין עצלה אצל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/01/2019 | 17:50 | מאת: שי

שלום לכם! בני בן השלוש היה בבדיקת עיניים אצל רופא מומחה לילדים לפני כשלושה חודשים ואלו התוצאות : CYCLO + מבחן כיסוי תבחין כיסוי לקרוב : תקין תבחין כיסוי לרחוק : תקין חדות ראייה שמאל בדיקה כללית : DISTANCE S.C רגיל 6/6 PIC ימין בדיקה כללית : DISTANCE S.C רגיל 6/6 PIC רפרקציה שמאל : סוג OBJECTIVE + 2 ימין : סוג OBJECTIVE + 0.50 ראייה תקינה תנועות עיניים מלאות תבחין כיסוי תקין אין עדות לפזילה אין שת"פ לטיטמוס או לנג בהרחבת אישונים אנאיזו היפראופיה עדשות זכות רישתית צמודה דיסקות ורודות קוטר אחורי תקין ONISOMETROPIA OR ANISEIKONIA HYPERMETROPIA ההדרכה שקיבלנו לסגור את העין ימין שלוש פעמים בשבוע לשעתיים. כלומר 6 שעות בשבוע, למשך 4 חודשים. אנחנו כבר שלושה חודשים בתהליך והתעוררו לנו כמה שאלות. האם זו הנחייה הגיונית? לא ברור לנו מה התוצאה שתתקבל מפעולה כזו, האם הראייה בעין החלשה תתחזק והן יראו באופן שווה? האם יהיה צורך עתידי במשקפיים? האם יש חשש לפגיעה בעין החזקה כתוצאה משימוש ברטייה? אשמח לדעת האם הבדיקה שנעשתה מקיפה מספיק והאם הטיפול נראה מותאם לאבחנה? תודה

01/02/2019 | 19:46 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלום רב מטרת הסגירה הינה למנוע עין עצלה בשל ההפרש במספרים.ואם זאת המטרה אזי יש לסגור 1-2 כל יום. לא יהיה כל נזק לעין החזקה כתוצאה מהסגירה בברכה ד"ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה