התאמת משקפיים לגיל 8

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/01/2019 | 21:59 | מאת: מריה

ממש אודה להתייחסות. בתי בת 8 מרכיבה משקפיים עם פלוס גדול (7,6.5) שמהווה תיקון מלא לפזילה. בהרכבת משקפיים אין פזילה. במאמץ ללא משקפיים יוצאת הפזילה. בבדיקת ראייה נמצא שרואה לרחוק 6:7.5 עם המשקפיים. בביקור הרופאה לא הייתה בטוחה בעצמה, הזמינה רופאה נוספת ובהתייעצות החליטו לתת לה משקפיים חדשות בחצי מספר פחות. ההסבר לא היה ברור והן נשמעו מאד לא בטוחות בעצמן. החלטנו ללכת לחוות דעת שנייה. שם נמצאה תוצאה שונה חצי צילינדר נעלם והמספרים קצת עלו (בהפרש של חודשיים) והרופאה הייתה בגישה שונה לחלוטין. המליצה להזמין משקפיים בתיקון מלא (כולל הגדילה במספרים) כי ככה הפזילה לא יוצאת. ועכשיו אנחנו מבולבלים עוד יותר בגלל שתי הגישות ההפוכות, האם עדיף להוריד במספרים (הטיעון הלא ברור היה משהו בסגנון פגיעה בראייה לרחוק לאורך זמן ארוך) או לתת מספר מלא ולהימנע מהפזילה. היא כבר בת 8...

15/01/2019 | 15:10 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

לדעתי יש לתת ראת המספר שאיתו אין פזילה בהנחה שעם המספרים האלה הראיה תקינה בברכה ד"ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה