התאוששות לאחר נתוח פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/12/2003 | 12:48 | מאת: סתיו- בת

שלום רב, בשבוע שעבר עברתי נתוח פזילה בשתי עיניי. בעין ימין שריר אחד ושם גם הייתה קיימת הפזילה ובעין שמאל שני שרירים ששם כלל לא הייתה קיימת פזילה. הרופא המנתח הסביר לי שבכדי שתהיה הצלחה מירבית יש לנתח את שתי העיניים, הוא כנה את התופעה DVD. הנתוח אכן עבר בהצלחה להגדרת הרופא למרות שתוצאות סופיות נוכל לראות רק בעוד כשישה שבועות. מה שמפריע לי הוא תהליך ההחלמה שלא הייתי מוכנה לו. בעין ימין חזרתי לראות כשורה כיום לאחר הנתוח ולעומת זאת בעין שמאל אני עדיין לא רואה. אומנם יש שיפור מיום ליום אך עדין קיים טשטוש והראיה לא חלקה. בביקורת שהייתה לי נאמר לי שהכל תקין וייתכן שאני נמצאת בסטרס ותהליך ההחלמה איטי יותר. האם אני יכולה להיות רגועה או שעליי להיות עם אצבע על הדופק ולהיבדק שוב. יש לי ביקורת בעוד שבוע , האם לחכות עד אז? אודה על התייחסותך בברכה, סתיו

18/12/2003 | 12:52 | מאת: סתיו- בת

היום אני בת 30, בגיל 3 נותחתי לראשונה בעין ימין, עכשיו זה נתוח שני.

20/12/2003 | 10:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסתיו שלום, לעיתים יש שינוי בתשבורת (הכח האופטי של העין, "מספר" המשקפיים- גם אם אין לך משקפיים) בגלל שהמיקום החדש של השרירים משנה מעט את קימור הקרנית, וגורם למעט אסטיגמטיזם (="צילינדר"). זו תופעה לא שכיחה, ובדרך כלל חולפת כעבור מספר שבועות. ניתן לאשר שזה הגורם על יד בדיקת התשבורת שלך. אם למרות תשבורת תקינה חלה ירידה בראיה לאחר הניתוח, צריך לחזור על בדיקת הרשתית בהרחבת האישון. דר. נוימן

26/12/2003 | 13:08 | מאת: ליזי

אני ב 40 וזהו ניתוח שני

26/12/2003 | 13:05 | מאת: ליזי

שלום רב, קראתי את שאלתך בפורום והזדהית אתה. הסיבה לכך היא משום שגם אני עברתי ניתוח פזילה ב1 לדצמבר ותהליך ההחלמה שלי מתארך. בנוסף על פי ההסתכלות של אני רואב שהניתוח כנראהלא עבר בהצלחה. אודה לך עם תשתפי אותי בדעתויך בנושא זה. אגב, המנתח שלי הוא דר/ חיים סטולוביץ

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה