פזילה פנימית תינוקת בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/12/2018 | 21:13 | מאת: קרן

אני מתגוררת בחו״ל ולחוצה קצת... לביתי יש פזילה בעין שמאל שנוטה פנימה. היינו אצל רופא מגיל 9 חודשים והיא אמרה שנחכה עד גיל שנה אולי זה יעבור לבד. לצערי זה לא. היא אמרה שזה עין עצלה ולכן שמנו רטיה על עין ימין במשך 6 שעות ליום לחודש וחצי. הרופאה אמרה שיש שיפור אבל צריך ניתוח לתיקון פזילה ושהיא אינה צריכה משקפיים. הלכנו לרופא נוסף לחוות דעת נוספת. הוא רשם משקפיים לחודש כרגע כדי שנראה אם יש שיפור או לא. המספרים הם עם קו שחותך באמצע. כרגע זה os + 1.75 od + 1.25 ואז בקו שחותך זה +2.50 כנראה לשתי העיניים. 1- רציתי לדעת במידה ונעשה ניתוח לתיקון פזילה האם היא תצטרך להרכיב משקפיים גם אחרי הניתוח? 2- האם משקפיים יעלימו את הפזילה והיא לא תצטרך אותם יותר? או שזה לכל החיים ?

30/12/2018 | 07:20 | מאת: קרן

היי דר רונית, שוב אני. אני כל כך פוחדת להרוס לה את העיניים ולהרכיב לה משקפיים אם היא לא באמת צריכה וניתוח יסדר את זה. מאז שיש לה את המשקפיים היא מאוד לא נינוחה ובוכה הרבה כששמים אותם. היא ילדה שמסתגלת מהר לשינויים ועם הרטיה לא היתה בעיה. אפילו את המוצץ על הריצפה היא לא מזהה.. לכן אני בלחץ אטומי ומרגישה שנפלתי בין הכסאות עם הטיפול. אני כל כך מבולבלת ואפילו שוקלת להגיע לארץ לבצע את זה . מחכה לתגובה ממך. שיהיה שבוע טוב!

06/01/2019 | 02:53 | מאת: קרן

קרה משהו לאתר? הרופאים לא מגיבים יותר. חבל

06/01/2019 | 06:59 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלוםרב ראשית מבלי בדיקה קשה לתת חוות דעת ובעיקר שיש 2 חוות דעת סותרות באופן כללי המספרים נמוכים וכפי הנראה ירדו עם הזמן והיא לא תצטרף משקפים לגבי ניתוח צריך לבדוק על מנת לתת חוות דעת בהצלחה

06/01/2019 | 07:01 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלום במייל הקודם עניתי כמו שאמרתי קשה לי לתת חוות דעת ללא בדיקה מתנצלת לדעתי זה לא יהיה נכון עבור הילדה לתת הערכה ללא בדיקה בהצלחה

06/01/2019 | 08:04 | מאת: קרן

תודה רבה רבה על המענה. בנתיים היא ממש לא מסכימה להרכיב את המשקפיים אנחנו דיי מתעקשים איתה. יש אפשרות להגיע אליך לבדיקה באופן פרטי? אין לה ביטוח רפואי ישראלי. אנחנו מתכננים להגיע לארץ בעוד שבוע וחצי. תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה