עין סגורה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/12/2003 | 19:33 | מאת: עולם

שלום ילדי בן 8 (כתה ב) הרבה פעמים סוגר רק עין אחת במיוחד בשמש. אני נורא דואג מה עלי לעשות . הרופאים השונים אמרו שזה יעבור לו עם ההתבגרות. האם זה מה שנקרה עין עצלה, והאם זה יכול להשפיע על הראיה בעין השניה. תודה רבה מראש

17/12/2003 | 23:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעולם שלום, חדשות טובות: 1- בדרך כלל לא קשור לעין עצלה. 2-בשום אופן לא יכול לגרום לשום בעיה בעין השניה. 3-בהרבה מקרים קיים ללא כל בעיה עינית אחרת ויכול להמשך כל החיים. (אני עוצם עין שמאל בשמש מאז ומתמיד, ואין לי כל פתולוגיה עינית פרט לקוצר ראיה ושום בעיה בתפקוד דו עיני) 4- כל זה בתנאי שהילד עבר בדיקת עיניים מלאה כולל הערכת פזילה ונמצא תקין. יש מצבים פתולוגיים, כגון פזילה החוצה לסירוגין, שיכולים להיות מלווה בנטיה לסגירת עין בשמש. בדיקת עיניים טובה תמצא כל פתולוגיה שכזו, אם ישנה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה