המלצה מקצועיות לגבי צורך במשקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/11/2018 | 00:34 | מאת: סיון

שלום רב, בבדיקת עיניים המליצה רופא עיניים לילדתי בת ה3.5 להרכיב משקפים..לילדה יש מספר נמוך רק בעין אחת 0.75 וצילנדר נמוך בשתי העיניים.הבדיקה נעשתה בגלל שהיא נוטה לפעמים להתקל בדברים ולא בגלל שהתלוננה שלא רואה טוב(צופה בטלויזיה מאחוק והכל תקין מבחינתה).האם זה באמת יהיה נכון להתחיל להרכיב משקפים לאור העובדה שיש רק בעין אחת צורך ועם מספר נמוך וכי בנוסף לפי מה שקראתי צילנדר יכול להסתדר מעצמו? ואולי בכלל מה שקראתי לא נכון ומעכשיו ועד בכלל יהיה צורך במשקפיים? שואלת על מנת להגיע להחלטה הנכונה והטובה ביותר עבורה. תודה

28/11/2018 | 06:20 | מאת: ד"ר פרילינג רונית

שלום רב לאור המספרים הנמוכים שאותם כתבת אכן לא תמיד יש צורך במתן משקפים. אך מצד שני ללא בדיקה של הילדה קשה לדעת בודאות בהצלחה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה