צילינדר לילדה בת 4 ומרשם למשקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/10/2018 | 22:48 | מאת: גיל

שלום רב, הבת שלנו במעקב אצל רופא עיניים וגם אצל אורטופטיקה. בגיל שנתיים קיבלה מרשם למשקפיים עקב צילינדר מינוס 2.5 ו axis 10 בעין ימין. אך נאמר לנו שאפשר להמתין ולבדוק מאוחר יותר האם השתפר. בבדיקה האחרונה לפני שבוע אצל אורטופטיקה עם טיפות להרחבת אישונים נמצא שעדיין קיים צילינדר ונאמר לנו שהיא צריכה משקפיים. במרשם רשום PD-50: ימין: od .sph +1.50 Cyl -1.5 .Axis 180 שמאל os .sph + 0.50 25.Cyl -1 Axis 180 האם למהר ולהרכיב לה משקפיים? האם יש אפשרות שישתפר מצב הצילינדר ללא משקפיים? במידה ותשים משקפיים בעצם בכל בדיקה עלול המספר והצילינדר לגדול כיוון שהעין פחות מתאמצת? אודה לתשובתך.

30/10/2018 | 23:53 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב במכתב כתבת שהמדובר בצילינדר של 2.50 במרשם כתוב 1.50 אם הצילינדר הוא אכן של 2.5 הרי שיש צורך במתן התיקון.במידה והצילינדר נמוך יותר ושווה בשתי העינים והיא רק בת שנתיים הייתי ממתינה.בברכה

31/10/2018 | 08:43 | מאת: גיל

תודה על תשובתך. היום הילדה בת 4 . כשהיא הייתה בת שנתיים הצילינדר בעין ימין היה 2.5. כיום כשהיא בת 4 הצילינדר 1.5 בימין 1.25 בשמאל. זה מה שרשום במרשם: PD-50 ימין: od .sph +1.50 Cyl -1.5 .Axis 180 שמאל os .sph + 0.50 25.Cyl -1 Axis 180 האם למהר ולהרכיב לה משקפיים? האם יש אפשרות שישתפר מצב הצילינדר ללא משקפיים? במידה ותשים משקפיים בעצם בכל בדיקה עלול המספר והצילינדר לגדול כיוון שהעין פחות מתאמצת? אודה לתשובתך.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה