אקזופוריה וטיפול כושל

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/10/2018 | 18:39 | מאת: ריטה

שלום, ב3 החודשים האחרונים התחלתי להרגיש שהעיניים שלי "רבות" אחת עם השניה ושקשה לי להתמקד. לאחר ביקור אצל רופא עיניים הוא מצא כי המספר שלי עלה. היה 0.5- צילינדר בימין ולא היה שום דבר בשמאל. יש לי צילינדר 1.25-בימין וצילנדר +0.25 בשמאל. לאחר שניסיתי להתרגל למספר החדש, וללא הצלחה, חזרתי לרופא העיניים, והוא אבחן שיש לי אקזופוריה 6-8 PD והפנה לתרגול. אני אחרי 5 טיפולים אצל אורטופטיסטית (שאמרה שתוך 6 טיפולים בערך זה יעבור) ואני מרגישה החמרה. כשאני מגיעה לטיפול, אני מרגישה שיש שיפור בתרגול עצמו, אבל "בחיים האמיתיים" האקזופוריה ממש משתלטת לי על כל היום. זה התחיל להיות מלווה לאחרונה בזה שאני עוברת למצב שאני בוהה במשהו ללא פוקוס בזמן של שניות אחדות, וזה לא היה קורה בעבר. כמו כן, אני מרגישה לאורך היום שהעיניים ממש עובדות קשות וכל הזמן מתאמצות. ההרגשה שהעיניים רבות ממש מתפרסת לאורך היום מהרגע שאני מתעוררת ועד הערב. יש גם תחושה שאני כל הזמן צריכה למצמץ כדי שלא לאבד מיקוד. בערב אני מרגישה את זה פחות. הרופא, לפני ההפניה לתרגול, אמר לי שניתן גם לעשות פריזמות אך הוא לא מאמין בזה כיוון שעם הזמן העין מתרגלת וצריך להוסיף עוד ועוד פריזמות ויש לזה מקסימום פריזמות שלא ניתן להוסיף עליהן (לאחר 5-6 פריזמות כפי שהוסבר לי). השאלה שלי היא האם ניתן לטפל בזה בצורה אחרת במידה ולא יהיה שיפור בתרגול אצל אורתופטיסטית. אני ממש לקראת סיום הטיפולים ולא נראה שיפור באופק. האם יש ניתוח שיכול לעזור? כמו כן, הרופא ציין שלאחר שהעין עוברת את ה-12 באקזופוריה, אז יש פזילה גלויה ולא סמויה כמו כיום ואז ההרגשה של העיניים, הנלחמות אחת בשניה, עוברת, אך גם רואים את הפזילה. האם הדבר נכון? שאלה אחרונה, האם אקזופוריה יכולה להיות חלק ממחלת מיאסטניה גרביס? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
28/10/2018 | 18:51 | מאת: ריטה

אני רק רוצה להוסיף כי כשהייתי בעשרה ימי חופשה מהעבודה ולא הייתי מול מסך ולא קראתי מסמכים על גבי נייר, המצב שלי השתפר, אך לצערי לא אוכל לדאוג לכך שאני לא אעשה זאת, כיוון שזו מהות עבודתי. לגבי המספר שלי במשקפיםם- היה לי את הצילינדר הנמוך בעין ימין למשך שנה ומאז אחרי בדיקת רופא, המספר עלה (אושר גם ע"י אופטומטריסט). לא ציינתי שאני בת 33.

זה רק מחזק שיתכן וקיימת פזילה אשר יתכן ויש צורך לעשות תירגול אורטופטי בהצלחה

שלום רב כפי שכתבתי בהמשך באם הטיפול לא עוזר יש לעשות בירור נוסף לבדוק מדוע לא הועיל בכלל? בהצלחה

שלום רב במידה והטיפול לא הועיל יש צורך בבדיקה נוספת לברר מדוע לא הועיל בכלל? בברכה

29/10/2018 | 09:56 | מאת: ריטה

אשמח להתייחסות לשאר השאלות שלי בשאלה הראשית שלי. נראה לי שענית לי רק לתוספת האחרונה שהטספתי לאחר פירוט מצבי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה