האם יש סיכוי להורדת מספר פלוס במשקפיים לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/09/2018 | 04:55 | מאת: מיכל

שלום ד"ר פרילינג! לי ולבעלי אין משקפיים, אבל לבעלי יש עין עצלה עם ראיה של 6/6 בעין הבריאה. לאחר בדיקת הרחבת אישונים שנערכה לביתי בת ה-4 לפני שבוע, היא אובחנה עם רוחק ראייה וצילינדר ללא פזילה עם הנתונים הבאים: עין ימין: פלוס 4.75, צילינדר מינוס 1.75, ציר 170. עין שמאל: פלוס 6, צילינדר מינוס 2.25, ציר 180. היא כמובן קיבלה מרשם למשקפיים אחרי הבדיקה ומייד קנינו לה משקפיים שהיא מרכיבה כבר כמה ימים. בבדיקה שנערכה לה בגיל שנתיים וחצי (אחרי הרחבת אישונים) הנתונים היו "טובים" יותר והומלץ רק מעקב בזמנו. עין ימין: פלוס 2.5, צילינדר מינוס 1.5, ציר 180 עין ימין: פלוס 3, צילינדר מינוס 2, ציר 180. זה נראה שבטווח זמן של שנה וחצי בלבד (מגיל 2.5 לגיל 4) הנתונים של מספר הפלוס עלו פי שתיים וגם הצילינדר לא השתפר. 2 שאלות בבקשה: 1. האם מגמת העלייה החדה במספר הפלוס מגיל 2.5 לגיל 4, מנבאת שלא יהיה שיפור של מספר הפלוס או הצילינדר בעתיד? 2. האם עליה חדה כזאת בטווח קצר של שנה וחצי בלבד יכולה להצביע על סכרת? שהרי בסכרת יש פגיעה בכלי דם קטנים ויכול להיות שבגלל זה הראייה התדרדרה? 3. האם יש תרגילים שאפשר לעשות איתה לחיזוק שרירי העין? 4. כמה זמן לוקח למוח "לקבל" מחדש את התמונה הנכונה שתתקבל עכשיו מהעיניים בעקבות הרכבת המשקפיים? הרופאה אמרה לנו לבוא לביקורת עוד 3 חודשים, וככל הנראה אם היא לא תראה שיפור בעצב של עין שמאל היא תמליץ על רטייה על עין ימין. האם את חושבת שהאסטרטגיה הזו נכונה? תודה רבה רבה!! מיכל

18/10/2018 | 06:03 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב העלייה בפלוס יכולה לקרות בערך עד גיל 7 בהמשך הפלוס יורד.קשה לדעת באם כל הפלןס יעלם לגמריץ בגיל הזה המוח גמיש ואיכות התמונה משתפרת עם ההרכבה במהירות של מספר שבועות בברכה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה