צילינדר לבן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/07/2018 | 19:45 | מאת: לי

שלום. בני בן שנתיים וחצי במעקב רופא עיניים ילדים בשל אחות שמרכיבה משקפיים. בגיל שנה ו9 חודשים נמצא - עין ימין +2.5 צילינדר -0.75 על ציר 115 עין שמאל +3.75 צילינדר -1.25 על ציר 80 הומלץ על משקפיים. לאחר התלבטות והתייעצות עם מומחה נוסף, לא הרכבנו לו משקפיים והמתנו כ4 חודשים ופנינו לחוות דעת שניה.כשהיה בן שנתיים- הממצא- עין ימין +2 צילינדר -0.5 עין שמאל +2.5(!!שיפור ניכר) צילינדר -1.5 התבקשנו לכסות את עין ימין ברטיה לשעה ביום ולחזור לאחר 5 חודשים. היום, בן שנתיים וחצי, הממצא- עין ימין +2 צילינדר-1 עין שמאל +2 צילינדר -2 הומלץ על משקפיים ללא רטיות. שאלתי - במידה וניגש לחוות דעת שניה והצילינדר בעין שמאל יהיה קטן מ-2 (אפילו -1.5 יודעת שיש סטיות בבדיקות כל הזמן) האם גם אז יש חובת משקפיים? האם אפשרי להמשיך רק רטיות לשעה ביום ולבדוק שוב?

18/07/2018 | 20:53 | מאת: צילינדר

שלום רב לדעתי בשלב זה ניתן להמשיך עם רטייה ועוד חצי שנה כאשר יענה על בדיקת ראיה ניתו יהיה להחליט באם משקפים או לאו בהצלחה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה