מבולבלת מאוד אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/07/2018 | 22:34 | מאת: Shiran220987

ביתי בת ה3.5 נשלחה לבדיקת ראייה בבדיקת התפתחות בטיפת חלב. לפני כן לא התלוננה על שום בעיה בראייה אף פעם. בבדיקה אצל הרופא אמר שיש עין עצלה ויש צורך במשקפיים עם צילינדר המליץ להרכיב משקפיים באופן קבוע ולהשתמש ברטייה בעין שמאל (ימין עצלה) מרוב שהייתי בשוק כי לא ציפיתי לזה בכלל, לא שאלתי אף שאלה. מצרפת את תוצאות הבדיקה. איני מבינה כלל בתוצאות אשמח אם תעשו לי קצת סדר.. האם הרטייה עוזרת לעין עצלה ואם כן כמה זמן צריך לשים אותה? חודש,חודשיים,חצי שנה,שנה? האם בטווח הארוך משקפי ראייה יעזרו ובהמשך יתכן שכבר לא תצטרך משקפיים? צילינדר יכול לעבור עם הזמן? והאם זה נחשב מספר גבוה יחסית? האם ממומלץ לבצע בדיקה נוספת ולקבל חוות דעת נוספת? ימין: sph +2 cyl +2 axis 90 שמאל: sph +2 תודה רבה!

06/07/2018 | 06:10 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב מכיון שקיים הבדל בין 2 העינים במספר של המשקפים ומכיון שבעין אחת הצילינדר גבוה יש מקום לתת את התיקון במשקפים ולבדוק כעבור מספר חודשים עם הראיה משתפרת רק בעזרת המשקפים אזי אין מקום לבצע כיסוי ע"י רטייה בהצלחה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה