חוסר דמעות בבן שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/12/2003 | 15:54 | מאת: איילת

תודה. עדיין לא בצענו לא בדיקת ראיה לגיל שנה, אבצע זאת בהקדם האפשרי. והוא לא סובל מדלקות עיניים

03/12/2003 | 23:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

איילת שלום, סליחה על הדקדקנות, אבל לא בדיקת ראיה (את זה לא ניתן לבצע לפני גיל 2.5-3.0 כאשר הילד יכול לענות על ציורים), אלא בדיקת תשבורת, שבה הילד מקבל טיפות להרחבת האישונים, ממתין כשעה בחוץ, ואז הרופא מבצע את בדיקת התשבורת על ידי מקור אור מיוחד ועדשות בכח שונה, וקובע אם יש בעיית משקפיים או לא. (אני מדגיש את ההבדל כי ילדים רבים שמגיעים אלי בגיל מספר שנים עם עין עצלה, עברו בגיל קטן בדיקת "ראיה" בה ראו שהילד עוקב יפה אחרי צעצוע ואמרו להורים ש"הילד רואה היטב).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה