התרגלות ראיה חד עינית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/04/2018 | 15:35 | מאת: אירנה

שלום רב יש לי ילד כמעט בן 10 שלפני שנה וחצי איבד את עין שמאל בתאונה מאוד מצערת. כיום מרכיב עין פרוטזה שפותרת את הבעיה האסטטית אבל הילד לא מצליח להתרגל לראיה בעין אחת בלבד. מילד פעיל שאהב ספורט הוא הפך לילד מגושם עם קוארדינציה לא טובה, כל הזמן נתקל בחפצים וגם באנשים, לא מסוגל לשחק שום משחק כדור, ירד גם בלימודים. נבדק הרבה פעמים ע"י רופא עיניים גם עם טיפות - ראיה בעין ימין תקינה לגמרי. נבדק גם ע"י נוירולוג לפני כמה חודשים (למרות שלא הייתה פגיעת ראש בתאונה)אפילו שלחו אותו לעשות סיטי ראש וגם שם הכל בסדר. אפילו פנינו לפסיכולוגית ילדים כי חשבנו שהבעיה אולי נפשית אבל לאחר כמה מפגשים היא הסבירה לנו שאמנם הילד מתוסכל קצת מהמצב שלו אבל המקור לבעיה אינו נפשי וכאילו שפשוט לא מספיקה לילד עין אחת בשביל לראות איך ניתן לעזור לו? אני קוראת באינטרנט על אנשים שלמדו לתפקד תפקוד מלא עם עין אחת וגם כתוב שאצל ילדים ההסתגלות היא הכי טובה, אבל אצלנו הילד פשוט לא מצליח להסתגל. מדוע ומה אפשר לעשות?

24/04/2018 | 15:12 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב התפקוד עם עין אחת אינו שונה ולא היה אמור להתקל בחפצים בשל ראיה רק בעין אחת כפי שאת אומרת ראיה טובה בעין אחת מספיקה על מנת לתפקד לצערי אין לי תשובת קסם ולדעתי המצב ישתפר עם חיזוקים חיובים שהתפקוד שלו לא נפגע בברכה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה