מהי בדיקה - אורטופטית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/12/2003 | 20:45 | מאת: לילך

בחודש מאי גילינו בבדיקה כי בני אינו רואה טוב-במיוחד בעין שמאל,נאמר לנו כי מדובר בעין עצלה.כמובן,הרכבנו לו משקפיים והומלץ לנו לסגור לו את העין ל- 4 שעות. באוגוסט נאמר לנו לסגור רק שעה אחת (דבר שהיה לנו מאד מוזר). באוקטובר עברנו לרופא מאחר ובני התלונן על סחרחורות ועל טישטוש,ואני שמתי לב כי לפעמים האישונים שלו מתקרבים אחד לשני (לכיוון האף - כמו פזילה) לאחר שעשה בדיקה כולל הרחבת אישונים ולטענתו המספר של בני גדל: ימין - 40*0.75 - 1/50 + ובעין שמאל 140*2.75 - 2.50+ (המספרים גדלו) כמו כן,הוא ציין כי בשמאל חיוורון קל טמפורלי (אודה אם תסביר לי מה זה אומר.) לכן,הוא בקש שנעשה בדיקה אורטופטית והאבחנה המשוערת היא ASTIGMATISM אודה לך אם תעזור לי להבין מה מצבו של הילד,מהי הבדיקה ומהי האבחנה. תודה

02/12/2003 | 23:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללילך שלום, השאלה רחבה מדי. (מתאים לשיחה ממושכת ולא תשובת פורום) אנסה לפחות לבאר את המושגים. בדיקה אורטופטית- בדיקה של פזילה, תנועות עיניים והתפקוד הדו עיני. אסטיגמטיזם- (=צילינדר), סוג של בעיית תשבורת (=מספר משקפיים), לא קשור לבדיקה אורטופטית. (אם כי יש אורטופטיסטים/יות המבצעים גם את בדיקת התשבורת, תלוי בהכשרה שלהם. חוורון טמפורלי- ממצא בעצב הראיה, יכול להיות בגדר הנורמה ויכול להצביע על פגיעה בעצב, תלוי במקרה. כללית, בלי להכנס לשמות, נראה לי שרופא שנזקק לבדיקת אורטופטיסט/ית כדי לקבוע את הקשר בין התלונות, מספר המשקפיים הנכון והפזילה (כולם קשורים כמובן) הוא כנראה לא עוסק בפזילה וילדים כנושא עיקרי, ועדיף שתתיעצי עם מומחה לעיניים ילדים ופזילה, שיחבר לך את הכל לתמונה אחת מסודרת, ימליץ על טיפול מתאים, (במקרה שלכם קרוב לודאי משקפיים לרוחק ראיה, עם או בלי ביפוקלים), וינהל את המעקב והטיפול בשבילכם.

03/12/2003 | 23:54 | מאת: שלו

24/12/2013 | 12:34 | מאת: נעמה

שלום רב, הופנתי מרופאה מומחית לעיניים לבדיקה אורטופטית אך אני לא מוצאת איפה ניתן לבצע בדיקה זו, ניסיתי לברר עם רופאת המשפחה שלי ועם הקופה בה אני מטופלת (קופח לאומית) אך גם שם לא מצאתי תשובות. אני אשמח למידע בנוגע לבדיקה ואיפה מבצעים בדיקה זו תודה רבה מראש

03/12/2003 | 23:53 | מאת: שלו

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה