פזילה עקב לקות נוירולוגית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/12/2003 | 12:01 | מאת: יעלי

שלום ביתי ילדה מאומצת. בת 2 ש' ו- 8 ח'. ממצא לפני כשנה היקף ראש אחוזון 95% עם שבירת עקומות. ממצא CT הרחבה של חדר שמאלי משנית לאיבוד חומר לבן. אין שום עדויות לליקיי התפתחות. ילדה מפותחת מאוד. מזה חצי שנה פוזלת. האם הפזילה תוצאה של הנ"ל?

02/12/2003 | 23:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעלי שלום, שאלה קשה. אם לילדה רוחק ראיה כגורם לפזילה, והיא ישרה עם משקפיים- לבטח אין קשר. לילדים עם לקות נאורולוגית שיעור גבוה יותר של פזילה מאשר בילדים ללא בעיה כזאת, אך עדיין יתכן שמדובר בפזילה "רגילה" ללא קשר. לעיתים ניתן לפי מאפייני הפזילה לשער אם יש או אין קשר ללקות הנאורולוגית. מכל מקום, צריך לעקוב ולטפל בפזילה, ולא לעשות את הטעות אותה אנו רואים לעיתים של "הבה נמתין עד שכל הבעיות הנאורולוגיות תסתדרנה לפני שנתפנה לטפל בעיניים". יש סיבוכי פזילה, כגון עין עצלה, שקשה מאד לטפל בהם בגיל מאוחר יותר. (ההערה מתיחסת בעיקר לטיפולים כגון סגירות ומשקפיים, ופחות לטיפול הכירורגי).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה