אסטיגמטיזם ילדה בת שש שכבר יש לה משקפיים עם היפרמטרופיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/04/2018 | 20:18 | מאת: דקלה

שלום ד"ר רונית, ביתי בת השש קיבלה משקפיים לפני כחודש, הלכנו למעקב היום וגם עם משקפיים היא עדיין לא רואה טוב, בדקו לה שוב עם טיפות להגדלת אישונים והמספר שלה הוא פחות אותו יותר אותו דבר כמו קודם +1.00 בשתי העיניים, אולי עלייה קטנה ל+1.25, הרופאה אמרה שנראה לה שהיא רואה אסטיגמטיזם שאפשר לטפל באמצעות רטייה אבל היא צריכה לבדוק אותה שוב כשהיא לא תהיה עם הטיפות בעיניים. השאלה שלי היא זאת: נתנו לי תור לעוד שלושה חודשים. ניתן לחכות כל כך הרבה זמן או שזה משהו דחוף שצריך לטפל בו כבר עכשיו?(הילדה לא רואה טוב אבל כנראה בקופת חולים זה לא נראה להם דחוף). תודה מראש,

05/04/2018 | 19:24 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב תלוי לאיזה חדות ראיה מגיעה הילדה ללא המשקפים ואיזה שיפור יש לאחר מתן המשקפים האם הבעיה קשורה רק למשקפים שאר המקטעים בעין תקינים? בברכה

05/04/2018 | 19:49 | מאת: דקלה

לגבי חדות הראייה אני אשאל, יש שיפור קל בנתיים עם המשקפיים ואין בעיות אחרות בפנים העין, עשו לה צילום של פנים העין והכל תקין. תודה רבה על התשובה המהירה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה