שינה בעניים פקוחות למחצה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/11/2003 | 15:01 | מאת: אבי

שלום אני מבקש קצת מידע לגבי שינה בעניים פקוחות (עפעפיים לא סגורים לגמריי) במיוחד לגבי ילדים. תודה

01/12/2003 | 10:57 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאבי שלום, יש ילדים, (ומבוגרים), הישנים כאשר העין לא סגורה לחלוטין. למזלינו, בשינה העיניים פונות החוצה ולמעלה (תופעה הנקראת Bell's phnomenon), ולכן הקרנית לא חשופה להתייבשות. ברוב המקרים מדובר בתופעה חסרת משמעות מבחינת בריאות העין. (יש להבדיל ממצב של שיתוק של העצב השביעי המעצבב את העפעפיים, שאז יכול להגרם יובש קשה עם נזק חמור לעיניים, אך לא לזה כוונתך.)דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה