שינוי בשדה הראייה בזמן שיעול

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/03/2018 | 08:26 | מאת: איתי

שלום רב, לאחרונה שמתי לב שכשאני משתעל אני מאבד מעט את שדה הראייה שלי ומופיעים לי מעין "הבזקים" בשדה הראייה, אשר חולפים כשנייה לאחר שהשיעול חולף (קשה מעט להסביר במילים את התחושה..). האם מדובר על משהו שצריך להדאיג? תודה רבה מראש

12/03/2018 | 05:38 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

כפי שאמרת התחושה אינה מצליחה להיות מתוארת במילים ולכן ראשית כדאי לבצע בדיקת עינים ולאחר מכן לשים לב האם התופעה בעין אחת או בשניהם האם ההבזקים מופיעים גם ללא שיעול? בברכה ד"ר פרילינג

12/03/2018 | 09:43 | מאת: איתי

שלום ד״ר ותודה על התגובה. לא, אין לי הפרעות בראייה במצב רגיל, התופעה מתרחשת רק בזמן שיעול, עקב ״הלחץ״ שהפעולה יוצרת. האם זה מצריך בדיקה?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה