ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/12/2017 | 16:55 | מאת: יוני

שלום, פזילה החוצה בשתי העיניים לא קבועה את העין הלא דומיננטית אי אפשר לנתח בגלל גלאוקומה. אז לפי מה שהבנתי מתקנים את הפזילה על ידי העין הדומיננטית. מהן התופעות השליליות שעלולות לקרות בניתוח מסוג זה? האם תהיה ראייה כפולה במבט לצדדים?

01/01/2018 | 18:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליוני שלום השאלות כלליות מדי. את הפזילה אפשר לתקן בניתוח של עין אחת, (אפילו אם הפזילה היא בשניה, העיקר לבטל את הזוית שבינהן). כפל ראיה יכול לקרות לאחר כל ניתוח פזילה, לאו דווקא בסנריו הזה. ממליץ שתפנה לבדיקה על ידי רופא עיניים שגם יהיה זה שינתח אותך אם יוחלט שצריך ניתוח, ושאל אותו את כל השאלות, כך שיוכל לתת תשובות רלוונטיות למצב הספציפי שלך. בהצלחה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה