תינוק בוכה ללא דמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/12/2017 | 14:02 | מאת: מורן

שלום ד״ר בני בן 5 חודשים ועדיין לא בוכה עם דמעות בכלל. האם זה תקין ?

28/12/2017 | 08:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למורן שלום בדרך כלל תקין. זה מצב הפוך לחסימה בדרכי המעות, שאז אין ניקוז לאף והילד דומע גם כשלא בוכה. כאן הניקוז פשוט טוב מאד, וגם קצת עודף הדמעות שנוצר בזמן בכי מתנקז ולא גולש על הלחי. במהלך השנה הראשונה לחיים כמות הדמעות שמיוצרת גדלה, ובסופו של דבר עוברת את יכולהת הניקוז (בבכי טוב....) יוצאים מכלל זה הן מקרים הסובלים ממחלות בהן יש העדר דמעות, אלו נדירות, וכרוכות בהרבה סימנים נוספים, וגם העין יבשה מאד, גרויה וכו. אם העין שקטה לחלוטין והילד בריא, קרוב לודאי שאין ממה לדאוג. רופא עיניים לילדים יוכל בבדיקה קלה לאשר לך שיש פילם דמעות תקין על העין. דר. נוימן

28/12/2017 | 10:21 | מאת: מורן

תודה רבה על התשובה המפורטת... נראה כי העין לא יבשה ומגורה ומצד שני גם אין הפרשות מרובות , כך שאני מקווה שהכל באמת בסדר :)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה