דמעת אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/11/2003 | 17:26 | מאת: יעל

שלוםרב, בני בן ה- 4 אובחן ע"י רופא עינים לילדים כסובל מדמעת ברורה בעין שמאל.הומלץ על ידו לשקול השתלת צינורית סיליקון. ברצוני לברר מהות הפעולה,הסכנה הטמונה בה,אחוזי ההצלחה ומשך הפעולה. האם יש דרכים חלופיות לטיפול בבעיה זו ? חשוב לציין שהעין רטובה באופן קבוע ולעיתים גם מפרישה,דבר שבמחינה אסטתית נראה מאד לא יפה. ממתינה לתשובתך, יעל

27/11/2003 | 12:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, נשמע שיש מקום להשתלת צינורית סיליקון. שתי הערות: האם עבר בדיקת רופא אף אוזן גרון לוודא שאין גורם חסימתי בלע-אף? (להבדיל מחסימה מולדת שזה רוב המקרים, שבה הצינורית פשוט עדיין לא נפתחה, בחסימה נרכשת (שהחלה לאחר גיל הינקות המוקדמת), צריך לשלול גורם נרכש בלע החוסם. 2- אם משתילים, לדעתי היום צריך להשתמש רק בצינוריות "רייטלינג". בשיטה זו יש הרבה פחות טראומה לאף בזמן השתלת הצינורית (הצינור יוצא לבד מהאף וכמעט לא צריך לחפש אותו על ידי החדרת מכשיר לתוך האף, כפי שמקובל בשיטה הישנה), וכן ההוצאה קלה מאד, מכיוון סבסוג המיוחד בו אנו משתמשים (מונוקה) אין צורך לתפור או לקשור את הצינוריות בתוך האף. לא כל הרופאים עברו לשימוש בשיטה החדשה, לכן תוכלי לשמוע כל מיני דעות בנושא זה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה