פזילה בילדה בת 3.5 מגיל שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/10/2017 | 14:22 | מאת: ורה

היי, לבת שלי אובחנה פזילה בעין שמאל מגיל שנה עם מספרים די גבוהים של +4.5 בשתי העיניים. אנחנו מאז במעקב כל חצי שנה/3 חודשים. בגיל שנה וחצי לערך הרופא אמר שהעין הפוזלת הינה עין עצלה ויש לשים רטיה על עין ימין למשך שעתיים כל יום והחל מגיל 3 למשך 3 שעות כל יום. בבדיקת רופא בחודש יוני התגלה גם צילינדר בשתי העיניים וכן קטרקט קל. החלפנו את עדשות המשקפיים והיופ היינו בבדיקה חוזרת שבא נאמר לנו שאין שינוי בעין ויש לשים רטיה למשך 7 שעות כל יום על מנת לקבל החלפה בפזילה בעיניים ורק לאחר שתתקבל ההחלפה יש לבצע ניתוח. האם זה נכון שלולא החלפת הפזילה בעיניים אם יבוצע ניתוח אז הוא לא יהיה מוצלח? האם יש לך ניסיום עם משקפיים אלקטרוניות? היות ואמרתי לרופא שזה בעייתי לשים לה רטייה למשך 7 שעות המליץ לנו לרכוש את המשקפיים האלה. בברכה

29/10/2017 | 02:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לורה שלום, המקרה מורכב,ובלי שאני יודע עוד הרבה פרטים (כמה קטרקט יש בכל עין, מה המספרים המדוייקים, מה חדות הראיה עם ובלי התיקון בכל עין, כמה פזילה יש עם ובלי התיקון וכדומה) קשה להתייחס. אענה בכללי לשאלות הספציפיות שלך: 1-רצוי להגיע לפזילה מתחלפת לפני ניתוח הפזילה, זה לא תנאי, ואפשר לסגור גם אחרי הניתוח. (כך נוהג למשל פורפסור גייטון מבוסטון, אחד מגדולי מנתחי הפזילה בעולם.) 2-אין לי נסיון עם משקפיים כאלו, יש עבודות שמראות שהן טובות כמו רטיות, אני לא נוהג להשתמש בהן דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה